پیوند بین طراحی UX و سئو

طراحی UX و سئو

یکی از تصورات غلط رایجی که وجود دارد این است که سئو عبارت از کلمات کلیدی و ایجاد لینک است. اما حتی اگر اینها جنبه های اصلی استراتژی یک سایت باشند، سئو بسیار فراتر از آنهاست. چرا که گوگل هنگام رتبه بندی سایت و عناصر تجربه کاربر، فاکتورهای زیادی را در نظر می گیرد.
در اینجا نحوه ارتباط طراحی UX و SEO و نحوه ادغام استراتژیک آنها ارائه شده است.

SEO همه چیز در مورد تجربه کاربری است

با هدف بهبود مداوم تجربه کاربران خود ، گوگل طی چند سال گذشته به سرعت تکامل یافته است. این شرکت برای کسب نتایج باکیفیت، قابل اعتماد و مرتبط با جستجو، تغییرات زیادی را در SEPR ها وارد کرد و الگوریتم دقیقی به نام RankBrain را معرفی کرد که نمونه کاملی از اهمیت UX برای Google است.

تأثیر RankBrain در رتبه بندی های شما

الگوریتم RankBrain سومین عامل مهم رتبه بندی است. با تمرکز بر روی معیارهای رفتاری، مانند نرخ خروج از سایت، گزاف گویی سایت، CTR ارگانیک، تعداد صفحات باز شده در هر بازدید و زمان ماندن در سایت،Rank Brain به گوگل اطلاع می دهد که آیا بازدید کنندگان از مرور در سایت شما لذت می برند یا خیر. این واقعیت که کاربر بدون دردسر از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل می شود، وقت زیادی در سایت شما می گذراند و دوباره برمی گردد، نشان می دهد که سایت شما یک منبع کاربر پسند است. از طرف دیگر، اگر یک کاربر بدون اینکه کاری انجام دهد، از سایت شما خارج شده، دوباره به صفحه نتایج جستجو برگردد و هرگز دیگر به سایت شما نیاید، دارد به گوگل می گوید که سایت شما یا بهینه سازی نشده و یا ربطی به کاربرانش ندارد.

UX همه چیز در مورد خوشحال کردن کاربران است، همچنین SEO

RankBrain فقط یکی از نمونه های بیشماری است که ثابت می کند UX و SEO اهداف مشترکی دارند. احتمالاً به یاد دارید که هدف گذاری و بهینه سازی کلمات کلیدی دقیق یکی از رایج ترین روش های بالا بردن رتبه در گذشته بوده است. اما امروز برای حضور در مقابل جستجوگرهای مناسب و کسب رتبه های برتر در SERP ها ، باید خود را جای کاربران قرار دهید. به عبارت دیگر، لازم است قصد خرید آنها را فهمیده و نحوه عملکرد پرس و جوهای جستجو را تحلیل کنید.
بعنوان مثال، امروز بهینه سازی جستجوی صوتی به یک جنبه اساسی در استراتژی سئو تبدیل شده است که در آن هدف گوگل ارائه اطلاعاتی است که به سؤالات کاربران پاسخ داده و مشکلات آنها را حل کند. بنابراین، برای ظاهر شدن در نتیجه جستجوی صوتی، باید محتوای خود را برای کلمات کلیدی بلندتر، مبتنی بر سؤال و محاوره ای بهینه کنید.
توقف بعدی طراحی وب سایت شما است. هدف سئو این است که به شما کمک کند در جایگاه خود در گوگل قرار بگیرید و بیشتر نمایان شوید. اما هنگامی که یک کاربر در سایت شما قرار دارد، UX برای یافتن سریع تر پاسخ سوالات خود، حرفه ای نشان دادن شما و افزایش آگاهی از برند اهمیت پیدا می کند.

بهترین روش ها در اجرای SEO و طراحی UX

مثالهای ذکر شده در بالا به وضوح نشان می دهد که تقویت تلاشهای سئو بدون در نظر گرفتن تجربه کاربری امکان پذیر نیست. از طرف دیگر طراحی سایت از ابتدا و عدم بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو نیز یک اشتباه بزرگ است. این دو جنبه از سایت از همان ابتدا باید یکپارچه شوند. به همین دلیل، در اینجا چند مرحله مهم که باید انجام شود آمده است.

زمان بارگذاری صفحه را بهبود بخشید

سرعت صفحه همواره یکی از برجسته ترین سیگنال های رتبه بندی گوگل بوده است که آمارها کاملا آن را تایید می کند. به عنوان مثال، آیا می دانستید که فقط ۱ ثانیه تأخیر در بارگذاری صفحه، ۱۱٪ بازدید صفحه شما را کاهش می دهد؟ سرعت بارگذاری پایین صفحه همچنین به نرخ تبدیل و تجربه کلی کاربر آسیب می رساند. اگر سایت در ۲ ثانیه یا کمتر بارگیری نشود ، تقریبا نیمی از بازدید کنندگان آن را ترک می کنند و جای تعجب ندارد که این عامل می تواند بر میزان ماندن کاربران در سایت هم تأثیر بگذارد.
چند روش برای بهبود سرعت وب سایت وجود دارد، از جمله:
• انتخاب یک برنامه میزبانی قابل اعتماد
• انتخاب تصاویر با کیفیت بالا، اما فشرده سازی و برش دادن آنها
• بهره گیری از کش مرورگر
• عدم استفاده از قالب های چندرسانه ای خودکار
• سرمایه گذاری در یک شبکه تحویل محتوا
• استفاده از lazy loading
• ساده کردن معماری وب سایت
معماری سایت عبارت است از چگونگی ترتیب صفحات سایت. از نظر سئو ، معماری خوب وب سایت به این معنی است که گوگل قادر خواهد بود صفحات را به راحتی پیدا کرده و ایندکس کند. معماری سایت تأثیر زیادی روی بازدیدکنندگان دارد، زیرا بیشتر آنها از منوی پیمایش برای یافتن صفحه مناسب استفاده می کنند. به همین دلیل ناوبری وب سایت باید ساده تر شود، برچسب ها و منوها به خوبی مشخص شوند،CTA های جذاب اضافه شوند و اطمینان حاصل شود که تمام صفحات بیش از ۴ کلیک از صفحه اصلی فاصله ندارند.

در پاسخگویی وب سایت سرمایه گذاری کنید

نداشتن یک سایت پاسخگو در دسکتاپ، ‌تبلت و موبایل به رتبه سایت آسیب می رساند بنابراین سایت باید برای تمام ابزارها بهینه باشد. سایز فونتها باید مناسب باشد که در هر ابزاری به راحتی خوانده شود. زمینه های غیر ضروری باید از فرمها حذف شوند و دکمه ها و پیوندها کاملا بهینه شوند.

سئوی بد رضایت کاربر را از بین می برد

درست همانطور که UX ضعیف به SEO آسیب می رساند، روشهای مربوط به سئوی سیاه هم می تواند UX را خراب کند. به عنوان مثال انتشار پست های تبلیغاتی زیاد، یا اضافه کردن تعداد زیادی لینک نامربوط به صفحه اصلی یا محتوا، به راحتی کاربران را دور می کند. در اینجا چند عنصر سئو که باید هنگام طراحی سایت کاربر پسند در نظر داشته باشید آورده شده است:
• یک نام دامنه کوتاه با قابلیت تبدیل به نام برند انتخاب کنید که به خاطر هم بماند.
• مطالب طولانی تر، آموزنده و جذاب بنویسید که به سؤالات خوانندگان شما پاسخ می دهد.
• برای دیده شدن صفحات سایت لینکهای داخلی مناسب و طبیعی ایجاد کنید.
• مطالب خود را با اضافه کردن عناوین و تقسیم متن به قسمت های کوچکتر قابل خواندن کنید.
• برچسب های متا مانند عناوین صفحه، توضیحات متا ، عنوان ها یا برچسب های alt تصویر را بهینه کنید.

طراحیUX روی درک کاربران شما تأثیر می گذارد

سایت شما اولین پیوند بین شما و مخاطبان هدف شما است. سایت شناسه آنلاین شما است که به بازدید کنندگان شما می گوید چقدر معتبر هستید. دقیقا به همین دلیل، برای ایجاد اعتماد و تقویت آگاهی بین آنها، باید از طراحی UX استفاده کنید. به عنوان مثال، صفحه ای ایجاد کنید که در آن از قدرت قصه گویی برای درک احساسات مخاطب هدف خود استفاده می کنید و برند شما را قابل اعتماد جلوه می دهد. عکسها و پروفایل همکاران را منتشر کنید. نظرات و توصیفات مشتری را به اشتراک بگذارید. از همه مهمتر، طراحی را با ایجاد یک راهنمای سبک سازگار کنید و اطمینان حاصل کنید که همه چیز ، از رنگ ها و قلم ها گرفته تا محتوای تصویری در سایت شما بطور مداوم استفاده می شود.

رابطه بین  SEO  و  UX

چگونه می توانید مطمئن شوید که کاربران سایت شما را مرور می کنند؟

۵۵٪ از کاربران کمتر از ۱۵ ثانیه در یک صفحه وب می مانند،‌ مگر اینکه مشغول کاری باشند. آنها برای یافتن وب سایت های دیگر به نتایج موتور جستجو بر می گردند. آیا موافق نیستید که کمتر از ۱۵ ثانیه زمان کمی برای جلب توجه کاربر به وب سایت شرکت شما باشد؟ چگونه می توانید مطمئن شوید که می توانید کاربران را در سایت خود نگه دارید؟
جواب بسیار ساده است. شما یک وب سایت بصری کاربر ایجاد می کنید که در عین زیبایی،‌ به سوالات کاربران پاسخ داده و همه چیز را بررسی می کند.
قبل از اینکه به روابط عمیق بین SEO و UX بپردازید ، ممکن است سؤال کنید:

هک  UX  چیست؟

UX (User Experience) مطالعه و عملکرد چگونگی تجربه و تعامل کاربران با واسط است. تمرکز اصلی ایجاد یک رابط وب است که کاربر محور باشد به گونه ای که هرکسی که در وب سایت شما جستجو می کند ، بتواند آنچه را که به دنبال آن است به راحتی پیدا کند. کاربر نباید توسط وب سایت شما اشتباه گرفته شود ، به همین دلیل یک وب سایت باید ساده ، زیبا و قابل درک باشد.

UX  چگونه بر رتبه بندی تأثیر می گذارد؟

با توجه به اینکه یکی از اصول اصلی گوگل طبق دستورالعمل های مربوط به Webmaster در درجه اول ایجاد صفحات برای کاربران است، نه برای موتورهای جستجو، پس UX نقش مهم و مؤثری در فرایند سئو دارد.
طبق تجربه، وقتی SEO و UX یکی می شوند، بهترین نتیجه حاصل می شود. این موضوع یک ضرورت برای افزایش رتبه بندی کلمات کلیدی و بهبود ترافیک ارگانیک سایتها است. همچنین نقش مهمی در کمک به سازمان در توسعه و حفظ حضور قوی آنلاین بازی می کند.
اگر سعی کنید یکی را بدون دیگری دنبال کنید ، نتایج کاملا بهینه نمی شود. اگر وب سایت شما بسیار عالی به نظر رسیده، اما اگر هرگز به صدر SERP نرسد ، چه کسی می خواهد آن را ببیند؟ و برعکس اگر کاربر را از طریق گوگل به سایت خود بکشانید ولی نظم منطقی و ساختار و ظاهر درستی وجود نداشته باشد،‌ کاربر نمی تواند به راحتی به هدف خود برسد.
نرخ پرش و زمان ماندن در سایت دو معیار کلیدی هستند که سودمندی و تعامل وب سایت شما را تعیین می کنند و به شما در رتبه بندی کمک می کنند.

دلایل مختلفی وجود دارد که می تواند باعث خروج سریع کاربران شود. از جمله:
UX گیج کننده، طراحی وبسایت ضعیف، محتوای بی کیفیت،‌ قالب بندی ضعیف محتوای صفحه وب و سرعت بارگذاری کند سایت.
نرخ پرش برای افزایش ترافیک ارگانیک بسیار مهم است زیرا معیاری برای قضاوت اهمیت وب سایت شما است. اگر این نرخ پایین باشد،‌ یعنی اطلاعات موجود در صفحه وب مفید بوده و درک و هدایت وب سایت آسان است.
با اجرای شیوه ها و راهکارهای مؤثر سئو ، همچنین داشتن یک وب سایت کاربر پسند با UX قوی می توانید با ارائه مطالب آسان و مناسب در اختیار کاربران در سرتاسر وب سایت خود ، از افزایش نرخ پرش جلوگیری کرده و در نتیجه به رتبه های بالا دست پیدا کنید.

زمان ماندن در سایت

وقتی نرخ پرش سایت پایین باشد، به طور خودکار بدان معنی است که زمان ماندن در سایت افزایش می یابد.هرچه کاربر در یک صفحه وب بیشتر وقت بگذارد،گوگل و سایر موتورهای جستجو هم زمان بیشتری را در آنجا می گذرانند. این بدان معنی است که مطالب موجود در وب سایت شما آموزنده است و چیدمان و طراحی جالبی دارد.
باید اطمینان حاصل کنید که تمام صفحات وب سایت شما به راحتی قابل پیمایش و یافتن هستند، همچنین محتوایی دارند که به درد کاربر می خورد و سبب می شود آنها وقت بیشتری را در سایت صرف کرده و شانس تبدیل را افزایش می دهند.

چگونه می توان از نردبان SERP صعود کرد؟

زمان بارگذاری صفحه خود را بهبود بخشید

۴۷٪ از کاربران انتظار دارند که متوسط دو وب سایت ظرف دو ثانیه از باز شدن صفحه وب بارگیری شود. اگر این مدت زمان طولانی تر باشد، کاربر ناامید شده و صفحه را ترک می کند. در نتیجه نرخ پرش بالا رفته و رتبه های سایت پایین می آید.
روش های زیادی وجود دارد که می توانید با بهبود زمان بارگیری صفحه ، جایگاه وب سایت را بهبود دهید.

وب سایت خود را برای موبایل بهینه کنید
رقم چشمگیری از استفاده از اینترنت از طریق دستگاه های تلفن همراه انجام می شود. به همین دلیل داشتن یک وب سایت بهینه شده برای موبایل و دسک تاپ بسیار مهم است.وقتی کاربر نتواند سایتی را بخوبی در تلفن همراه خود ببیند، آن را ترک کرده و نرخ خروج را افزایش می دهد.

محتوا مهمتر از فقط خوب نوشتن است
محتوا باید مختصر ، آموزنده و مفید برای خواننده باشد تا به او در درک آنچه که صفحه وب می خواهد بگوید کمک کند. خزندگان Google از محتوا برای تعیین ارتباط آن قبل از رتبه بندی در SERP استفاده می کنند. فاکتورهای SEO دیگری نیز وجود دارند که به مرحله اجرا در می آیند. پیوندهای داخلی ، با استفاده از کلمات کلیدی مناسب و عنوانهای مناسب برخی از عواملی هستند که در بهینه سازی محتوا نقش اساسی دارند.

ساختار همه چیز است
وب سایت با UX کاربر پسند یک ساختار URL دارد که به راحتی قابل درک است. یک ساختار URL مؤثر ، سلسله مراتب صفحه را ارتباط می دهد و به کاربران می گوید صفحه وب در مورد چیست. همچنین کمک می کند تا خزندگان موتور جستجو بینشی در مورد محتوای صفحه داشته باشند.
URL ها یکی از اصلی ترین عوامل رتبه بندی صفحه در سئو هستند. به دلیل قرار دادن کلمات کلیدی در نام دامنه ، تقریباً ۱۰٪ اثر در رتبه بندی دارد. بنابراین با ایجاد URL ساده و کارآمد ، یک UX خوب ایجاد می کنید و همزمان SEO خود را نیز بهبود می بخشید.

پیوند داخلی
پیوند داخلی در وب سایت به بهبود UX و SEO کمک می کند. با استفاده از پیوند داخلی در صفحه وب خود ، کاربران را به صفحات مختلف در وب سایت خود هدایت می کنید و از این رو نرخ پرش کاهش یافته و رتبه بندی کلمات کلیدی و افزایش ترافیک ارگانیک خود را.

پیوند داخلی نیز به Google در طبقه بندی صفحات کمک می کند. اگر چندین صفحه وجود دارد که به یک صفحه خاص در وب سایت شما پیوند دارد ، به این معنی است که صفحه دوم دارای محتوای ارزشمند است ، از این رو رتبه بندی جستجوی شما را بهبود می بخشد. این به طور خودکار به معنای UX بهتر است زیرا کاربران می توانند از طریق وب سایت به راحتی اطلاعات لازم را پیدا کنند.

تصاویر گویای همه چیز است
عناصر تعاملی و محتوای بصری، وب سایت را برای کاربر جذاب تر می کند. این مشارکت معمولا منجر به افزایش زمان ماندن در سایت می شود. حتی عناصر کوچکی مانند یک ساعت شنی برای نشان دادن زمان بارگذاری صفحه یا فیلم ها و اینفوگرافیک ها در وب سایت می توانند یک دنیا تغییر ایجاد کنند.
تصاویر نه تنها به بهبود UX کمک می کنند، بلکه در بهبود سئوی سایت هم مؤثرند. یکی دیگر از تکنیک های SEO که می تواند کمک کند با استفاده از محتوای بصری در سایت خود رتبه بهتری کسب کنید، برچسب های alt است. برچسب های Alt برای تصاویر و فیلم هایی که در وب سایت خود بارگذاری می کنید استفاده می شود که به ضریب بهینه سازی اضافه می شوند. آنها توضیحات بهتری را برای خزنده های موتور جستجو ارائه می دهند که به آنها کمک می کند تصویر و یا فیلم ها را به درستی فهرست بندی کنند، که در هنگام جستجو در تصویر و فیلم به رتبه بندی کمک می کند.

سخن آخر

اجرای SEO و طراحی UX ممکن است ابتدا دلهره آور به نظر برسد، اما برای افزایش رتبه ها و ایجاد یک برند قوی بسیار مهم است. چنین رویکردی جامع و کاربرمحوری به حضور آنلاین شما کمک می کند تا کاربران را راضی نگه دارید، روابط قوی بسازید و به تبع آن به گوگل بگویید که یک منبع آنلاین با ارزش هستید.

موارد گفته شده فقط چند قدم اولیه برای این کار بود. آیا چیزی هست که شما بخواهید اضافه کنید؟

 

اگر جالب بود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید