الگوریتم پاندا چیست و چه ارتباطی با سئو دارد؟

الگوریتم پاندا گوگل

خیلی دور نیست زمانی که سایتها با کپی کردن محتوا و ارائه ی مقالات بی کیفیت و پر از کلمات کلیدی، صدر نشین گوگل بودند.اما با شکایت کاربران از محتوای بی ارزش و به نتیجه نرسیدن جستجوها، گوگل الگوریتم پاندا را در سال ۲۰۱۱ ارائه کرد که کارش مبارزه با محتوای تکراری و بیهوده بود.
آشکارترین تغییر بعد از معرفی و توسعه الگوریتم پاندای گوگل، نابودی مزرعه های محتوا بود. فضایی که پر بود از مقالات بی ارزش، تکرار بیش از حد کلمات کلیدی و لینکهای مخرب که هیچ کمکی به حل مشکل کاربران نمی کرد.

پس برای دوستی با پاندای گوگل  لازم بود سایتها بهتر عمل کرده و محتوای با کیفیت تولید کنند و در این میان اگر سایتی توسط پاندا جریمه شود، رهایی از آن کار سختی است.

الگوریتم پاندا چطور کار می کند؟

الگوریتم پاندا بعنوان بخشی از سیستم طبقه بندی و امتیازدهی گوگل بطور مرتب اجرا می شود.
این الگوریتم اساسا بصورت خودکار عمل کرده و تلاش می کند سیگنالهای جدیدی را به الگوریتمهای یادگیری گوگل بشناساند که می توانند برای جداسازی متون با کیفیت بالا یا پایین استفاده شوند.

آیا الگوریتم پاندا Google هنوز هم معتبر است؟

پس از جنگ گوگل علیه هرزنامه های وب و روشهای کلاه سیاه در سال ۲۰۱۱ که گوگل با اولین بروزرسانی الگوریتم پاندا گوگل، دنیای سئو را لرزاند، گوگل همچنان پیروز میدان بوده است.
در این میان ظاهرا وفاداری پاندا آنقدر زیاد بوده که بخشی جدایی ناپذیر از الگوریتم جستجوی اصلی گوگل شده است و دیگر به عنوان یک الگوریتم جداگانه در نظر گرفته نمی شود. بنابراین نباید منتظر بروز رسانی خاصی از آن باشیم چرا که بعنوان یک یار قدرتمند گوگل همواره آماده و به روز است.

نگاهی عمیق تر به الگوریتم پاندا

همانطور که گفتیم الگوریتم پاندا گوگل، محتوا، صفحات و سایت های با کیفیت پایین را هدف قرار داد. بر خلاف الگوریتم پنگوئن که بیشتر روی شیوه های ساخت لینک متمرکز بود، پاندا طیف گسترده ای از عوامل را هدف قرار داد که بر محتوای صفحه، ناوبری و نتایج جستجوی خود گوگل تأثیر منفی می گذارند. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد: (برای آشنایی بیشتر با اصطلاحات سئو، عنوان ها ترجمه نشده است)

  • Keyword stuffing: قرار دادن اجباری یا مخفی کردن کلمات کلیدی درون محتوا به منظور افزایش رتبه جستجو.
  • Thin content: محتوای ناکافی در یک صفحه خاص که مشکلی از کاربر را حل نمی کند.
  • Irrelevant content: محتوایی که با کلمات کلیدی ، عناوین و عناصر دیگری که سایت برای آنها بهینه شده است مطابقت ندارد.
  • Broken links: پیوندهایی که کاربران را به ادامه ی مطلب یا مطلب مرتبط منتقل نمی کنند.
  • On-site duplicate content: انتشار مطالب مشابه یا کپی شده در سایت.
  • Off-site duplicate content: انتشار مطالب کپی یا مشابه از سایتهای دیگر.
  • Deceptive content: محتوایی که برای فریب کاربران طراحی شده است. مانند تبلیغات برای ایجاد کلیک بیشتر.
  • Content farms: سایتهایی که حجم زیادی از مطالب را صرفاً برای اهداف SEO تولید می کنند.
  • Broad topics: سایتهای بدون تمرکز بر روی عبارات کلیدی که اغلب موضوعات مختلفی را که ارتباطی چندانی با هم ندارند را پوشش می دهد.
  • Machine-generated content: محتوای کم کیفیتی که توسط رباتها و نرم افزار تولید می شود.
  • Poor spelling and grammar: خطاهای نگارشی یا نوشتاری که خواندن یا درک مطالب را سخت می کند.
  • Non-optimized pages: صفحاتی که به سادگی برای جستجو بهینه نیستند.

 

راههای بهینه سازی سایتها برای الگوریتم پاندا

پیوستن الگوریتم پاندا گوگل به هسته ی اصلی جستجوی گوگل خبر خوبی است مبنی بر اینکه احتمالا روال این الگوریتم تغییر چندانی نخواهد داشت. البته هیچ کس بطور یقین نمی داند که پاندا کدام فاکتورهای خاص را هدف خود قرار می دهد. اما در اینجا ایده های خوبی را گرد آورده ایم که می تواند این بخش از الگوریتم Google را خوشحال کند.
در مورد الگوریتم پاندا پنج حوزه اصلی برای تمرکز وجود دارد.

۱. کیفیت محتوا

برای پاندای گوگل محتوای شما مهم است.مطمئن شوید که تمام صفحات و بخشهای محتوایی که منتشر می کنید، در انواع زیر نمی گنجد.
محتوای ضعیف، غیر مرتبط، کپی شده و تولید شده توسط ماشین

۲. سیگنالهای کاربران

در پاندای گوگل سیگنالهای کاربران مهم است.این سیگنالها به گوگل می گویند که صفحات شما محتوای باکیفیت بنا به تقاضای کاربر تولید نمی کنند.
نرخ خروج بالا، نرخ کلیک پایین، زمان کوتاه ماندن روی سایت، درصد پایین نرخ بازگشت کاربران

۳. تجربه ی کاربری

الگوریتم پاندا گوگل همچنین سیگنالهایی را بررسی می کند که به یک تجربه ی کاربری ضعیف در سایت یا هنگام مرور صفحات اشاره می کنند. بخصوص مواردی مرتبط با UX یا طرحهایی که به سایتهای اسپم شباهت دارند. این موارد عبارتند از:
سرعت سایت، ناوبری ضعیف، تغییر مسیرهای صفحات، خطای ۴۰۴، تبلیغات بسیار زیاد و پیوندهای وابسته ی زیاد.

۴. قابل اعتماد بودن

قابلیت اطمینان چیزی نیست که گوگل بتواند به طور قطعی آن را اندازه بگیرد اما سیگنالهایی وجود دارد که پاندا گوگل می تواند برای بررسی از آنها استفاده کند. مانند:
رمزگذاری امن HTTPS، ارائه اطلاعات تماس، داشتن سیاست حفظ حریم خصوصی، شرایط و ضوابط مشخص، نسبت تبلیغات کم، بدون غلط املایی یا خطاهای نگارشی

۵. بهینه سازی بیش از حد

مواردی مانند تکنیک های کلاه سیاه که گوگل با اولین به روزرسانی الگوریتم پاندا گوگل هدف قرار داده است. مانند:
بکارگیری زیاد عبارتهای کلیدی، قراردادن متنهای پنهان، Cloaking (نمایش دو گونه محتوا به کاربر و موتورهای جستجو)، استفاده از پیوندهای داخلی زیاد و بی ربط.

جمع بندی

نکته مهم برای درک بهتر زمینه های بهینه سازی پاندای گوگل این است که آنها به همان اندازه که برای الگوریتم مهمند، برای کاربر اهمیت به مراتب بیشتری دارند. به عنوان مثال گوگل ممکن است از توصیفات به عنوان یک عامل رتبه بندی استفاده نکند، اما استفاده از آنها می تواند افراد را در سایت شما طولانی تر نگه داشته و نرخ تبدیل را افزایش دهد.
اینجاست که کیفیت محتوا و تجربه کاربری با هم همپوشانی دارند. زیرا محتوای باکیفیت در قلب تجربیات خوب قرار دارد. بنابراین بهترین روش بهینه سازی سایت برای پاندا تمرکز بر ارائه بهترین تجربه ممکن برای کاربران است.
درواقع چیزی که برای کاربر نهایی ارزشی نداشته باشد، نباید منتشر شود و هر چیزی هم که دسترسی به محتوای شما را سخت می کند، به رتبه بندی و جایگاه سایتتان آسیب می رساند. از الگوریتم پاندای گوگل غافل نشوید.

تکنیک عملی

ساده ترین راه بهبود عملکرد سایت این است که محتوای بی ارزش و صفحات اضافی را با ابزار remove URL در سرچ کنسول گوگل حذف کرده و هیچ وقت سراغ کپی کردن نروید.

اگر جالب بود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید