همانطور که احتمالا شما هم الان در حال خواندن این مقاله روی گوشی موبایلتان هستید، موافقید که بیش از ۶۰ درصد جستجوها در اینترنت از طریق موبایل انجام میشود. این رقم شاید حتی در بعضی حوزه ها به ۸۵ درصد هم برسد. بنابراین شکی نیست که گوگل برای جلب رضایت کاربرانش الگوریتمی معرفی کرده باشد که تمرکز آن بر روی کاربران موبایلی و رضایت آنها باشد و این الگوریتم چیزی نیست جز الگوریتم Mobile First Index .
هدف گوگل از انتشار الگوریتم موبایل فرست این بود که کاربران موبایل بتوانند گشت و گذار لذت بخش تری در اینترنت داشته باشند. در واقع اولویت گوگل برای رتبه دهی به سایتها بر خلاف گذشته نسخه ی موبایل آنهاست نه دسکتاپ.
از آنجایی که نسخه های موبایل خود انواع مختلفی دارند، تمرکز روی هر کدام از آنها هم متفاوت است.
۱. نسخه ی یکسان موبایل و دسکتاپ
گوگل مانند حالت قبل، یعنی از روی نسخه ی دسکتاپ به سایت امتیاز می دهد.
۲. نسخه ی ریسپانسیو
باز هم از روی نسخه ی دسکتاپ امتیاز می گیرد، مگر اینکه بخشهایی در موبایل حذف شده یا تغییر کرده باشد که در نتیجه جایگاه آنها تغییر خواهد کرد.
۳. آدرس مجزا برای نسخه ی موبایل و دسکتاپ
گوگل تنها محتوای موبایل را بررسی می کند و بطور کلی روی این مدل سایتها حساستر است.
۴. داینامیک سروینگ
سایتهایی هستند که نه تنها آدرس آنها بلکه ساختار و محتوای آنها هم در نسخه ی موبایل و دسکتاپ متفاوت است و گوگل فقط نسخه ی موبایل را بطور مستقل بررسی می کند.
در این میان، یک سری از سایتها وجود دارند که در هیچ یک از گروههایی بالایی که برایتان گفتیم نیستند، به عنوان مثال اگر وارد سایتهایی نظیر بامیلو یا دیجیکالا شوید، با اینکه برای هر دو نسخه موبایل و دسکتاپ، یک آدرس در نظر گرفتند، اما وقتی از مرورگر موبایل خود وارد این سایتها میشوید، نه تنها نحوه نمایش بلکه کدهای HTML صفحه نیز تغییر میکند، به این روش Dynamic Serving گفته میشود.
راههایی برای کمک به درک بهتر گوگل از نسخه ی موبایل سایتها
۱. یکسان بودن ساختار و محتوای نسخه ی موبایل و دسکتاپ
۲. توجه به لینکهای مهم فوتر و سایدبار (خصوصا زمانی که در موبایل حذف می شوند)
۳. طراحی ریسپانسیو (دارای اولویت نسبت به چهار روش بالا)
داشتن نسخه ی موبایل الزامی نیست ولی قطعا وجودش طبق استانداردها، تاثیر مثبتی روی نتایج جستجو خواهد داشت.